Saijo Clinic

Mental Clinic | Shinjuku, Tokyo | 2011

Interior design for a mental clinic with short-care program on the 11th floor penthouse of a building facing Shinjuku Gyoen park. While treating the skyline of buildings and vast green as borrowed landscape, we proposed a clinic as the continuum of simple huts that are interlocking each other. It does not only provide a solution for the complex program of the clinic but also becomes a spatial representation of the concept of the clinic to obscure the boundary of the treatment field and daily life.

Interior Design: Aida Atelier

data sheet

Award

JCD Design Award 2012・Best100

Press

Shoten Kenchiku Special Issue Clinic & Pharmacy Design / I・SPACE Health & Wellness / MD Magazine / BOB Magazine / designboom / FRAMEweb / ArchDaily / Archello