Periscope House

Residence | Zushi, Kanagawa | 2010

A single-family residence located in a typical residential area, where two-story wooden houses are densely built. In order to obtain fine living environment while giving a minimum impact on the surroundings, we proposed a plan in which three volumes of the bedroom with the opening turned for the south are pulling out from the roof level as if they were a set of periscopes. In this way, the house not only acquires a great deal of sunlight
and good views within a dense urban milieu, but also a generous common space that connects the first and the second floor together. Each interior space is gently articulated by the different floor level, allowing various and creative spatial usages.

In collaboration with Toshimitsu Kuno.

data sheet

Press

Shin-kenchiku JT, July 2010. ArchDaily Archello.